5,7 km på skidor

Är det värt att betala för ett blodprov för att ta reda på sin hälsostatus? Eller räcker det att förlita sig på att det man äter räcker gott och väl för att täcka upp för näring och kalorier ihop med den motion som utövas?

Ja, jag fick fram skidorna och betade av 5,7 km på längden. Så skönt att få upp pulsen och träna lite på tekniken igen. Sist jag stod på skidorna, förra året, var jag gravid i vecka 21 och åkte kortvasan. Behöver jag ens nämna hur det känns i mina jumskar just nu?! Jag firade med lite efterrätt gjord på hallon och mango med vaniljgrädde.

fullsizeoutput_13ed

Jag ramlade över en sida som heter blodkollen. Jag har blivit tipsad om den tidigare då en bekant till mig inte fick hjälp från sin vårdecentral att göra ett test för att kontrollera en misstänkt celiaki. Det här företaget erbjuder öppen hälso- och sjukvård i form av analys av ett blodprov. Man kan alltså beställa ett paket beroende på vad man är intresserad av av att veta om sig själv och sin hälsostatus. Man kan kolla upp brister i blodet för att t.ex. öka sin träningsprestation eller kontrollera om man lider av sköldkörtelrubbningar eller celiaki. Jag blev så sugen på att göra en vanlig hälsokoll för kvinna. Är det någon som har testat detta? Någon som vet om resultaten är trovärdiga?

Då är vi snart halvvägs till helg! Ha det gott så länge!

Annons

2 reaktioner till “5,7 km på skidor

    1. Jag är jättesugen på att göra en ”koll” på vad man eventuellt behöver göra anorlunda i sin kost. Det kostar ju lite men det är ju en investering i sig själv. 🙂

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.