Vänta lite!

Kom gärna snart men inte riktigt än! Värkarbete är verkligen ingen rolig träningsform och den tar ut all energi ur kroppen.

Ojojoj… Vilka dagar jag har haft. Jag ligger efter i schemat överallt. Både privat och på arbetet. I tisdagseftermiddag fick vi åka in till förlossningen. Jag hade mått lite kymigt hela den dagen och haft ont i hela kroppen. Jag läste på lite på 1177.se där det såg ut som typiska symptom på förvärkar. Jag kontaktade förlossningen, jag hade fler symptom, men de bad mig att avvakta till senare. Jag pratade med mödravårdscentralen som hänvisade alla symptom tillbaka till förlossningen. Dagen gick och jag kände mig tröttare och fick mer ont i kroppen. På eftermiddagen ringde jag till förlossningen en gång till, de dividerade mina symptom och läste på om min tidigare förlossning och då var det ingen tvekan om att de ville att jag skulle komma in på en kontroll. Vi har ca 1,5 timma till förlossningen, så vi satte oss i bilen och åkte ner. Väl i väntrummet så kände jag att jag började få värkar, ordentliga värkar. De kom ganska tätt också. Tillslut hamnade jag med magen uppkopplad mot en monitor, där jag fick ligga en stund. Värkarna syntes väl på den lilla utskriften som kom ut från monitorn. Efter att ha träffat en läkare och fått gjort ett ultraljud både här och där fick jag åka därifrån vi 19-tiden på kvällen med ett återbesök redan kl. 21 samma kväll. Vi åkte hem till mina föräldrar, som bor ca 15 min från förlossningen, och satt där och vilade. Tillbaka till förlossningen vid 21.00 och åter i väntrummet. Jag förstår att jag inte är prioriterad när jag sitter där och mina värkar har avtagit men så segt att vänta i en timma! För att sedan hamna med monitorn uppkopplad till magen igen. Nu registrerades endast någon enstaka svag värk och jag blev fri att åka hem. Jag spenderade ytterligare en dag hos mina föräldrar för att hålla mig nära förlossningen.

Snälla bebis, kom inte än!

Efter den här pärsen har kroppen varit ganska slut. Jag har kunnat gå och lägga mig mitt på dagen och sova för att även kunna gå och lägga mig och sova gott på kvällen också. Bebis får gärna hålla sig kvar där inne minst en månad till, men gärna tills det är dags, 17 maj. När energin återkommer ska jag ta tag i att skriva ett inlägg om privat pensionssparande.

Önskar er alla en trevlig helg!

Annons

3 reaktioner till “Vänta lite!

 1. Oj vilken rysare! Dags att lyssna på kroppen, trappa ned och ta det lugnt låter det som!
  Vilken tur att du fick åka hem igen, att det lugnade ned sig och att bebisen verkade må bra! Men lugna ned dig nu med flängande och renoveringsprojekt mm är du snäll. 🥰

  Gilla

  1. Ja, tack! 🤗
   Från imorgon ska jag ta det lugnt. Idag har vi visning på huset som ska hyras ut. Annars har jag tagit mig en tupplur mitt på dagen hela den här veckan! Såååå skönt!
   Promenaderna har jag hoppat över också… men saknar dem. Nästa vecka kommer motionscykeln, jag kanske ska våga mig på att prova i alla fall! 🙈😂

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.