Matupplevelser

Det där med att rensa ur skafferiet har fått oss att börja leta recept och använda fantasin när vi lagar mat. Det är ganska roligt, och tidskrävande, att prova på nya rätter lite då och då.

Det här med att rensa ur skafferierna har gett oss fler nya matupplevelser! Idag provade vi att göra risotto för första gången. Jag hade ett paket risottoris i lådan och i städyran igår hittade jag flera paket saffran. Då fick det bli saffransrisotto till middag idag! Som vanligt fick jag modifiera receptet lite då jag endast hade knappt en deciliter parmesanost och fick fylla upp med riven gouda istället. Det är så det får bli när man ska äta ur och tömma skåpen! Jag tyckte det smakade riktigt gott, övriga familjen hade nog valt något annat. Det finns ris kvar så det kommer att bli risotto nästa vecka också. Då smaksätter jag med torkade trattkantareller istället. Veckans meny komponerar jag efter vad som finns hemma innan jag åker och gör min veckohandling. Den här månaden har vi hållit oss till att besöka affären endast en gång i veckan. Så bra både ur ekonomisk- och coronaperspektiv.

Det roliga med utrensningen igår är att det nästan bara var socker som vi fick hälla ut. Socker med utgångsdatum 2016. Vi använder ALDRIG socker till något. Det blir väl inte dåligt men det behöver heller inte ligga och ta plats i våra lådor när vi inte kommer att använda det. Ut med skiten!

Årets mål ”tuffar på”. Snart dags att sätta över en peng på vårt investeringssparkonto så att jag kan handla fler aktier. Det sker i samband med löning. Idag sålde vi av ytterligare en pryl här hemma och det känns genast luftigare. När det kommer till träning så har jag gjort fler pass än fyra varje vecka. Målet att vara aktiv minst 208 dagar i år har nu reducerats ner till 192 dagar. Jag betar av dem och tänker att det är bättre att ligga bra till innan förlossningen eftersom man aldrig vet vad som är möjligt efter. Vi är dock inte närmare att köpa en husvagn än så länge.

Har ni provat att laga någon ny maträtt i år? Tipsa!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.