Gott Nytt År!

Gott Nytt År önskar vi alla! Vi firade hemma med trerätters och idag kämpade vi med ordning och reda och med att komma igång för att förverkliga målen för 2021.

Hoppas att alla har haft en härlig kväll igår och att tolvslaget skålades in på bästa sätt!

Vi firade hemma, vi tre, med trerätters middag. Till förrätt en varm kantarellsmörgås med kantarellerna som blev över från julens omelett med kantarellstuvning. Som huvudrätt hade vi gjort oxfilé i ugn. Oxfilén hade vi köpt av grannen som säljer kravmärkt kött på beställning. Den blev så god och var perfekt mör för en sån som jag som inte är köttätare av större rang. Till den hade vi gjort potatisgratäng och rödvinssås. Vi hade både rotfrukter och en härlig sallad som tillbehör.

Jag hade gjort egen chokladmousse på mörk choklad med havssalt och pekannötter i. Den toppades med laktosfri glass me chokladkross och jordgubbar. Det är ju endast nyårsafton en gång om året!

Nytt år och i år ska jag sätta tre mål för 2021. Förrutom, eller kanske trots, att jag ska gå hem och vara föräldraledig så hade jag tänkt att sätta mitt första mål för i år att spara mer på börsen. Det är aldrig för sent att börja tänka på framtiden. För barnens del hoppas vi på att kunna erbjuda dem en möjlighet att studera utan att behöva ta studielån eller kanske ha en grund att investera i sin första bostad. För egen del handlar det om ekonomisk frihet, att ha möjligheten att kunna vara ledig mer utan att känna att vi måste vända på varenda krona för att överleva. Det finns mycket som man kan göra om man bygger upp en stabil grund.

Andra målet är att utöva någon form av fysisk aktivitet fyra dagar i veckan, varje vecka. Det vill säga minst 208 dagar under året. Det målet kanske blir svårare att hålla då jag varken vet hur min graviditet eller förlossning kommer att fortlöpa…

Det tredje målet är att köpa en husvagn. Vi var på god väg i mellandagarna men någon annan hann tyvärr före. Vi håller tummarna för att något i vår smak ska dyka upp under året. Jag är så glad över att Marcus äntligen har ramlat över på min och Nils sida när det kommer till husvagnsliv!

Vi började 2021 med massor av aktivitet. Marcus och Nils skyfflade grus för att fylla i de hålor som har blivit på vår grusväg. Under tiden tog jag en långpromenad. En timme och 6,5 km, tätt följt med några styrkeövningar inomhus efteråt. Vi fortsatt vår utrensning i kökslådorna och städade ur tre lådor ordentligt. Nu är det ordning och reda där.

Vi har också kört flera maskiner tvätt under dagen. Det här året börjar rent och städat. Precis så som vissa av oss vill ha det!

Nils tog sina första foton på nyårsafton!

Hur firade ni nyårsafton? Har ni satt upp några mål för 2021? Hur började ni första dagen 2021?

Annons

4 reaktioner till “Gott Nytt År!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.