Sommarkompisar

Det här hör sommaren till. Husvagn, västkusten och härligt sällskap. Glada miner och sol nästan varje dag. Orange flytvästar, så mycket semester!

Hade Nils sett fram emot att träffa Lollo och Bella på semestern? Vill Nils åka ”till semester med Lollo och Bella” igen? JA! Vi har haft en jättemysig vecka i husvagnen på Ramsvik med våra sommarkompisar. Vad har vi hittat på? Eller, vad har vi inte hittat på? Vi har fiskat krabbor, vi har klättrat i berg, vi har letat snäckor, vi har gått på Smögenbryggan och suttit uppe sent på kvällen och haft trevligt.

Våra nyfunna vänner från förra året, då vi campade bredvid varandra på Solviks camping, mötte upp oss i år igen. Vi hoppas på att detta kommer att bli en kär tradition. Det är härligt att träffa nya bekanta där samtalen bara flyter på och det känns som att man ”klickar”. Barnen hittar varandra direkt och Nils har varit förväntansfull inför årets semster.

Foto: Marie Svensson, @sjolyckans
Foto: Marie Svensson, @sjolyckans

Mamma Marie och jag delar passion för blommor och trädgård och papporna i sällskapet delar intresse för bilar och motorer. Barnen busar och har skoj. Allt är lätt och enkelt. Kanske att jag uppskattade krabbfisket en aning mer än barnen och kände stor nostalgi av att sitta på bryggans kant med krabbspöet. Men VART har alla blåmusslor tagit vägen? Det finns inga blåmusslor längre! När jag var liten växte de i stora sjok kring alla bryggor och nu finns det inte en enda?!? Nu får man agna krabba med räkor istället! Det kändes tragiskt…

Foto: Marie Svensson, @sjolyckans

Planer för nästa års semester håller redan på att smidas. Det blir västkusten, så klart, men närmare Kungshamn igen. Det var så skönt att promenera in till Kungshamn och över till Smögen. Det blev inte lika mycket promenerande i år som förra året, men det är inte lika lätt nu när Nils blir lite äldre och får lite mer vilja.

Veckan avlutades med härliga varma sommarkramar med önskningar om ett kärt återseende snart igen!

Varma kramar!

Har ni härliga sommarkompisar som ni återser varje år?

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.