Växthus i miniformat

Oj, vad tiden går! Livet är ganska hektiskt just nu. Förra helgen fick vi iordning på odlingarna i pallkragarna och nu är det bara för oss att gå och vattna och vänta…

Tiden rinner förbi och mycket annat har fått gå före bloggen. Tyvärr! Jag tycker att det är kul att dokumentera vad vi har gjort på dagarna och går gärna tillbaka i historiken och tittar på allt som vi har fått gjort de senaste åren.

Vad har hänt sedan sist då? Jo, förra helgen skulle vi köpa drivbänkar till våra pallkragar med jordgubbar och den pallkrage som skulle bli grönsaksland. När vi fick känna och klämma på produkten vi hade tänkt att köpa först, kändes det som ett ruckel som skulle hålla första säsongen och inte mer. Gick vi däremot upp 150 kronor per pallkrage så fick vi ett mer gediget litet växthus med aluminiumram att sätta på pallkragarna istället. Så vi slog till.

Montage av aluminiumram till växthuset.

Vi fick borra fyra små hål i profilen för att få ramen till att sitta fast på pallkragen. Jordgubbarna först. Sedan fick vi grävt ur den andra pallkragen och lagt i markduk i botten och en bit upp på kanterna och hävt i massor av ny jord. Överst toppade vi med fyra säckar ekojord. Sedan hade vi en liten pinne som vi pressade ner i jorden för att göra raka såfåror i jorden. Vi sådde morötter, rädisor, kålrabbi, mejram och dill. Redan nu, fem dagar senare gror det raka rader med rädisor! Det är så kul och extremt spännande. Jag har aldrig haft ett riktigt trädgårdsland. Hemma hos mina föräldrar var det riktig tjock lera som blev stenhård när det var torrt i marken. Där växte morötterna uppåt istället för neråt. Så de gav upp efter några år.

Den där matlådan som räven tog för oss sent i höstas, den är nu återfunnen! Svärmor och svärfar gick i vår björkdunge med röjsåg en dag när de var lediga. Då återfanns matlådan! Puh! Jag som målade upp scenarion att det skulle bli en torr sommar med massor av sol och matlådan av glas då skulle orsaka en skogsbrand bakom huset… Vilken fantasi man kan få! Nu kommer inte jag att vara orsaken för ev framtida skogsbränder i området.

Har ni hunnit att så något i kökslandet än?

Annons

2 reaktioner till “Växthus i miniformat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.