Idag testade vi något nytt till middag. Morotsbiffar. SÅ GODA! Marcus tyckte att vi kunde laga dessa en gång i veckan och det är ett gott betyg för en vegetarisk rätt!
Ingredienser: 1 morot, 1 palsternacka, 1 rödbeta, 150 g västerbottenost, 2 st ägg, o,5 dl ströbröd (glutenfritt), 3 msk rapsolja, 1 tsk chiliflakes och 1 krm svartpeppar. Det skulle också innehålla 2 msk rostad rapsfrö men det går inte att få tag på i mina trakter. Till såsen använde jag 2 dl turkisk yoghurt, 1/2 dl rapsolja, timjan, svartpeppar och salt. Blanda alla ingredienserna och smaka av.

- Skala morot, palsternacka och rödbeta och riv grovt på ett rivjärn.
- Blanda alla ingredienserna i en skål.
- Forma åtta biffat och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
- Ställ dem i ugnen i 250 grader i 15-20 min.
Jag ska försöka att beställa rapsfrön till nästa gång. Biffarna blev riktigt bra men det kanske höjer dem ytterligare en nivå. Nästa gång ska jag även använda en finare del av rivjärnet, det blev lite för grovt rivet och var inte så lätt att forma till biffar.
Äter ni vegetariskt på veckorna?
Låter riktigt gott. Det kan du få bjuda på.
GillaGilla
Oj sådana har jag också gjort några ggr så goda
GillaGilla
Detta lät jättegott. Jag åt vego hela tiden förut, men nu sedan jag gått ätstörningsbehandling är jag allätare igen.
GillaGilla
Jag är egentligen inte heller någon köttätare och åt vegetariskt i flera år. Nu äter jag kyckling och nöt och fisk! Jag var inte vegetarian av ideologiska skäl utan för att jag aldrig har gillat konsistensen. Hur har det varit för dig?
GillaGilla