Boktips

Vilka spännande liv en del av oss har levt. Visst är det härligt att kunna få ta del av andra människors historia och låta sig inspireras till att kämpa för att komma lite längre eller för att bidra med något till världen.

Just nu är jag inne i en period när jag lyssnar på många böcker. Jag har just avslutat boken av Michelle Obama, före detta president Obamas hustru. En fantastisk historia om bland annat att växa upp och vara svart i USA men också om hennes arbete med att bekämpa barnfetman i USA, som där har vuxit sig enorm – om man får uttrycka sig på det viset. Michelle arbetar hårt för att få fler tjejer till att utbilda sig då detta genererar  flera samhällspositiva effekter. Hon berättar också om hur det är att ställa om sig från att vara en anonym person till en som ständigt går med personskydd överallt.

IMG_2957

Men det som jag är mest imponerad över är att hennes arbete att få med sig stora matkedjor och restaurangkedjor i arbetet mot barns övervikt i USA. När de flyttade från Vita Huset hade ökningen av barnfetma stannat av. Detta faktum visste jag inte om innan jag lyssnade på boken men kände mig enormt inspirerad då jag kämpar emot färdigmat och halvfabrikat och förespråkar enkla rätter som går snabbt att tillaga och är enkelt och ekologiskt. Allt för att hindra ovanor med socker, inget socker till mitt barn! Så många sjukdomar som hänger ihop med socker. Hormonrubbningar, cancer och många många fler.

Nu har jag gett mig på Barack Obamas bok och på lut har jag Hillary Clintons Living History.

Har ni något på er boklista just nu?

Annons

En reaktion till “Boktips

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.