Höststäda trädgården

Den där bilden jag hade av veckans trädgårdsstädning uteblev helt. I tankarna hade jag en bild av att i lugn och ro gå och tömma kruka för kruka och ställa in och ordna med växterna som ska övervintra. Istället vaknade vi igår morse med minusgrader och mina fina prunkande Dhalior låg platt på backen. Vi fick rusa ut och gräva upp knölar och flytta känsliga växter från växthuset och in i garaget samt få in de som har stått ute, utanför växthuset, in i växthuset. Snacka om väderomslag och medföljande arbetsbörda. För några kvällar sedan kunde man sitta ute sent på kvällen med en varm och go jacka på sig och nu är det nästan dags att dra på sig långkalsongerna på morgonen. Vad hände?

DSC_0986

De fina äpplena vi fick av Sandra och Tobias i söndags har blivit till två jättegoda pajer utan socker. De var så mycket fin smak i de här äpplena att socker inte var nödvändigt alls!

Hur förbereder ni trädgården för vintern?

Annons

2 reaktioner till “Höststäda trädgården

  1. Ååååh vad gott med massa äppelpaj. Hoppas att Dahliorna klarar sig!
    Svar: Hahaha tänkte just detsamma, måste ju testa haha. Men varför kallas den latte när det inte ens är kaffe i den, fattar nada,haha. Håller med dig!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.