Ur led är tiden. Mitt i juli skördar vi björnbär! Vad ska vi skörda i augusti? Nu äter vi hallon och björnbär och svarta vinbär till frukost. Det är så smarrigt med färska bär och det bästa av allt är att de växer i mängder på vår tomt! Jag är mer än nöjd!
Ja, vad ska man säga?! Ytterligare en dag med stekande hetta. Brunnen här börjar att sina och jag vet inte hur jag ska göra nu för att hålla mina växter vid liv… Det häftiga åskovädret som drog över här igår släppte enorma mängder vatten, men den typen av hällregn tränger ju inte ner i backen. Åskan slog ner precis utanför vårt hem och vi som var på väg upp till svärfar för att fira hans födelsedag fick ta omvägar för att det låg fallna träd över vägen på flera ställen. Vi kom väldigt sent till kalaset…
I vårt led till att försöka att äta mer växtbaserat tillverkades det kikärtsgryta idag.
Grytan innehöll 1 gul lök, 0,5 dl rapsolja, 2 tsk gurkmeja, 2 tsk mald spiskummin, 2 tsk mald koriander, 0,5 chili, 1 liten zucchini, 2 burkar kikärtor, 2 dl krossade tomater, 1 dl vatten och 1 msk grönsaksbuljong utan socker. Till detta kokade vi durrakorn.
- Fräs lök, tärnad zucchini och chili i en stekpanna med alla kryddor.
- Vänd ner kikärtorna i stekpannan.
- Häll över tomaterna och vattnet ihop med buljongen och låt koka på svag värma i 15 minuter.
- Servera med durra, lime och toppa med jordnötter.
Enkelt och snabblagat! Och naturligtvis är allt ekologiskt!
Hur ser ni på vegetarisk kost? Måste ni ha en köttbit på tallriken?
Ohh så gott
GillaGilla
Hela vårt gärde och vår björkdunge är full av björnbär! Sån lycka!
GillaGilla