Trädgårdsdag

Ja, idag blev det trädgårdsfix. Så mysigt att greja ihop hela familjen och få det fint omkring sig.

Vi började dagen med att köpa sex säckar jord och handla lite frysta bär till Nils smoothietillverkning. Det har varit varmt och vindstilla idag, perfekt för trädgårdspyssel.

Jag planterade ut tomatplantorna nu och håller tummarna för att de ska klara sig bra. Enligt prognos ska det vara plusgrader kommande nätter. Så härligt att börja komma iordning i växthuset, Nils är med mig hela tiden och hjälper mig att kolla vattentemperaturen i vattenkannan.

Träden är på väg att spricka och det eploderar i rabatterna. Inne i växthuset tar det sig också. Hortensian lyckades jag att övervintra i växthuset också. Det känns så kul att se vad som tar sig igen!

Min man han kan han! Här har vi nytillverkade växtstöd för mina pioner. Superfina! Nu ska vi göra ett fint stöd till gladiolusarna också och några till för diverse växter. Det blir pricken över i:et kring växthuset.

fullsizeoutput_1944
En stickling av en hängsyrén som jag satte förra året.

Det här är jag mest stolt över i trädgården just nu, ett skott av hängsyrén. Jag frågade i trädgårdshandeln och det var ingen som trodde att det skulle ta sig om jag gjorde sticklingar. Jag provad i alla fall och se nu!

Har ni några trädgårdsplaner?

Annons

En reaktion till “Trädgårdsdag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.