Igår hittade jag ett recept på carbonaragratäng på instagram. Enkel mat som såg så god ut! Naturligtvis modifierade jag reeptet efter det vi hade i skafferiet hemma.
Till gratängen använde jag 250 g glutenfri pasta, 5 dl crème fraiche, ca 2 dl bondbönor, 260 g rökt kalkon i bitar, 1 dl riven ost, salt och peppar.
- Koka pastan efter anvisning.
- Blanda pastan, crème frachen, kalkonen, bondbönorna, salt och peppar till en röra.
- Smöra en ugnsform och häll röran i formen och toppa med osten.
- Ställ formen i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter tills den har fått färg.
Så gott, detta kommer att tillagas fler gånger här hemma. En ny favorit i samlingen.
Idag har lillskrutt varit med på en långpromenad med kompisen Henry och hans mamma Josefine. En rigtig tempopromenad, så skönt. Riktigt kul att komma runt och få lite flås med småttingarna. Nils har ju varit lite kinkig ett par kvällar och nu kom anledningen fram. En liten tand som var på väg igenom. Första tanden.
Jag har börjat att gå på yoga, vilket jag tidigare har varit lite skeptisk till. Så härligt för kroppen, blodcirkulationen ökar genom hela kroppen och man får sträckt ut på alla stackars stela mammamuskler som man försummar när man går och bär på de små. Jag kan rekommendera det för alla mammor och andra stela idrottare. Vissa ställen sträcker det på så att man tror att man ska lägga sig platt på backen, men de ställena mjuknar till slut upp de också.
Igår hämtade jag ut senaste smakboxen. Så spännande varje gång! Den innehöll granola, quinoachips och mycket annat gott. Vill ni vara med och prenumera får ni 10% rabatt på första boxen med koden cx6fxf.
Ser gott ut 😊
Stora pojken med första tanden 😍
GillaGilla